Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2009 14:53 - ВЕЖДИ РАШИДОВ притиска АХМЕД ДОГАН за ДЕБАТ
Автор: tagarski Категория: Технологии   
Прочетен: 904 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.06.2009 21:17


  22.06.2009 г.
понеделник

ВЕЖДИ РАШИДОВ
   притиска
АХМЕД  ДОГАН за ДЕБАТ

Рашидов напусна дебат, искал да говори с Доган   image Известният скулптор Вежди Рашидов, който е мажоритарен кандидат за депутат от ГЕРБ в Кърджали демонстративно напусна тази сутрин предизборен дебат по БНТ. Зрителите трябваше да видят мажоритарните кандидатите на различните партии в пряко включване от града. Кандидатите на всички партии с изключение на ДПС бяха настанени в импровизирано студио, за да убедят жителите на Кърджали да дадат гласа си за тях. На стола, предвиден на лидера на ДПС Ахмед Доган, който е мажоритарният кандидат за града, обаче беше настанен водачът на пропорционалната листа на движението Лютви Местан.
Рашидов реагира емоционално на поредния отказ на Ахмед Доган да застане пред избирателите и да участва в дебата и в началото на разговора попита защо Местан ще му опонира днес и къде е неговият лидер.
  "Аз с посредници на Доган няма да дебатирам", заяви Рашидов след което напусна изпровизираното студио.
    "Виждам, че дебатът с мажоритарните кандидати не е мажоритарен дебат. Аз с посредници на Ахмед Доган дебат няма да проведа. Виждам, че Ахмед Доган пак не сте могли да го събудите. За да има сериозен дебат, защото Кърджали е град, в който има сериозни проблеми и трябва да се поставят много сериозни въпроси, трябва да има дебат по тях. Много са въпросите - защо средствата от САПАРД не достигат до тези хора, защо Кърджали продължава да живее в беднотия, защо хората се страхуват 20 години след както е дошла демокрацията и т.н. Аз ще ви предоставя цялото мое телевизионно време, за да можете да дискутирате тези неща. Смятам, че е доста нескромно мажоритарният кандидат на ДПС да го няма. Нямам желание да дебатирам с агент Павел каквото и да е, защото проблемите са повече".
       Местан  пък веднага защити Доган и дори упрекна останалите мажоритарните кандидати в Кърджали в нескромност. Според него не е редно те да искат да говорят със самия Ахмед Доган.
Не мога да разбера кое точно е нескромно.
Не мога да разбера защо Ахмед Доган се смята за по-голям от хората в Кърджали и защо смята, че може да си позволи да не се яви пред тях и да отговаря за действията си, възмути се Вежди Рашидов. Местан побърза да отклони разговора в друга посока и настоя да започнат дискусия с отговор на въпроса какво ще направи всяка отделна партия за жителите на Кърджали. Кандидатът на ГЕРБ обаче не се отказа от искането си да има дебат с Доган, защото според него има много въпроси, на които той трябва да отговори. Защо моите братя и сестри продължават да са роби на тютюна, защо регионът е докаран до това състояние, защо хората продължават да се страхуват. Готов съм да дебатирам с него по всяко време, но няма да говоря с посредници, отсече Вежди Рашидов и напусна дебата./БЛИЦ



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tagarski
Категория: Технологии
Прочетен: 642028
Постинги: 356
Коментари: 427
Гласове: 11024
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930