Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2009 19:07 - АХМЕД ДОГАН ЦЯЛА НОЩ ЯДЕ И ПИЕ, СПИ ПРЕЗ ДЕНЯ!
Автор: tagarski Категория: Технологии   
Прочетен: 2818 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.01.2009 19:10


      29.01.2009 г.  
       четвъртък     
           
                        БЪЛГАРИО  НАША  РОДНА!    
          КОЙ  ТЕ  УПРАВЛЯВА  И  КАК  ТЕ  УПРАВЛЯВА?
                                        интервю        
                                            ОСМАН  ОКТАЙ: 
                               ДОГАН  ЦЯЛА  НОЩ  ЯДЕ  И  ПИЕ,     
                                        СПИ   ПРЕЗ  ДЕНЯ!
                                      

image 7 март 2003 г. Ахмед Доган слиза от луксозната си кола пред хотел "Принцес" за поредната конференция на ДПС. Снимка: Иван Григоров Имам нова версия за смъртта на Ахмед Емин - разкрива Октай В миналия брой в. "ШОУ" помести сензационно интервю с бившата дясна ръка на Ахмед Доган - Осман Октай. В своята изповед вторият човек в ДПС разкри шокиращи подробности около личния живот на лидера, свързани с предпочитанията му към нежния пол. Днес предлагаме на читателите продължение на интервюто, в което Осман Октай разяснява свои версии за личността на Доган, обвързването му с икономическите групировки и обръчите около тях, както и вживяването му на сцената на политическия живот като Султан Великолепни.

- Г-н Октай, в интервюто, което дадохте в миналия брой на в. "ШОУ", казахте, че обществото трябва да знае още много подробности от характера на Ахмед Доган? Какво точно имахте предвид?
- Вижте, ние говорихме с вас за комплексите, които избива Доган и отношението му към жените, вследствие на тези комплекси. Сега вие ми давате идеята да споделя, че обществото трябва да знае всичко за Доган, защото той беше мандатоносител по времето на Беров, ключов фактор при управлението на царя и сега е мандатоносител в това управление на Станишев. Всъщност човекът и политическата сила, която е най-лесна за изтъргуване, ме навежда на мисълта, че днес най-голямата тема е, ако има мажоритарни избори колко депутати могат да се изтъргуват. И темата за тъй наречените парламентарно представени политически формации е, че големите партии, големите групи не могат да се изтъргуват. При един от сблъсъците вътре в партията с крилото на Доган през годините съм изразявал следното становище: "Докато аз съм фактор в ръководството на партията, няма да допусна да станем филиал на която и да е икономическа групировка, най-малкото на "Мултигруп". Това казвах аз навремето. Доган обаче след 1996 г. излезе на тезгяха да изтъргува, не само да вкарва в листите депутати, но и да изтъргува цялата партия и цялата парламентарна група в полза на обръчите от фирми,с които се е обградил. И затова колкото повече се знае за Доган, толкова повече отговори ще получат много събития през този период.

- Конкретен случай може ли да цитирате?
- Знам , че Румен Петков, Николай Василев и абсолютно всички министри, които са се опитали да получат по някакъв начин контакт с него, са отишли в сараите и той ги е унижавал и ги е карал да чакат по три-четири часа, включително и Сергей Станишев.

Всичкото това се случва в сараите му, където той е там от 2001-2002 г., когато източиха държавния резерв и направиха парите.

Резервът е източен благодарение на тези хора.
Те обикновено за тази цел ползват бушон, който изгаря . Ето, както изгоря един изпълнител - Мехмед Джафер, който беше заместник- министър на отбраната и стана скандала с военния износ, където и ЦРУ се намесиха и той беше принуден да си подаде оставката. Сега той е един от хората заместващи Ахмед Емин и оглавява сектор: "Най-близки хора на Доган". Единият от този сектор беше Гюнай Сефер, областен координатор от Силистра, който на снимките с яхтите е плътно до Доган и в момента изпълнява ролята на другата му мъжка секретарка. Във всичко това Доган се вживява в ролята на султан.

- Благодарение на какво Доган си е извоювал такава ключова позиция?
- Защото има зад гърба си тези икономически групировки, има така наречените обръчи. Държи ги, защото ги обслужва и то много добре. Те правят всичко възможно той да има комфортно мнозинство. Примерно през 1997 г., за да не спечели Иван Костов абсолютно мнозинство, за да бъде зависим от обръчите и групировките, Доган го извадиха от ОДС и го накараха да направи - Обединение за национално спасение с Луджев, със Сашо Каракачанов, с всички такива и отидоха при царя в Мадрид, и той им подписа плаката си. Обаче за беля тогава Костов взе 135 мандата, след което с всичките барети влезе в офисите на "Мултигруп". Изведнъж тогава Доган изпадна с тези обръчи в слаба позиция и трябваше да се намерят пробиви вътре в партията на Костов. И се намериха.

Затова Христо Бисеров сега е при Доган, затова Богомил Бонев се изправи срещу всички,

затова Костов уволни много от своите министри. Ето че направиха пробива доста успешен. Йордан Цонев къде е сега? Светлана Дянкова къде е ? - зам.- министър на труда и социалната политика? Всичко това е с цел, за да отслабят властта на Костов.

- Доган си призна обаче, че ДПС се издържа от обръчи от фирми. Това не е тайна, но не ги назова кои са те?
- Неговият кум и бивш шеф на Бизнесцентъра на ДПС Йордан Йорданов- полковника, казва например ,че Доган обслужва икономическите групировки, за което те след това са му се отблагодарявали кой с яхти, кой със СПА-центрове и му предоставяли своите бази, и своите екстри. По този повод аз имам един въпрос: "Нима Доган се е превърнал в мутреса, за да приема такива екстри?". Но вижте, когато човек с такива комплекси се е превърнал заедно с партията си и цялата парламентарна група в нещо като обслужващ персонал, в един момент в него се зараждат рефлекси за отмъщение и за демонстрация на сила. В един момент става така, че човек добива впечатление , че всичко зависи от Доган, за да изглежда още по- силен пред тези обръчи и благодетели. За да не прави обаче глупости и за да не допуска своеволия, той през цялото това време е под техен контрол - под контрола на тези, които обслужва.

Те му предоставиха тъй наречените сараи, те му предоставят СПА- центрове, резиденции, яхти с единствената цел да могат да го контролират по 24 часа в денонощието и през целия му живот.

- Защо след като знае, че е контролиран, продължава да обслужва тези структури?
- Когато през 2001 г. дойде Симеон и заяви участие в изборите и спечели 120 мандата той нямаше никаква членска маса и партийни структури. Нямаше кой да излъчи кадрите за управление на страната. Тогава по предложение на Ахмед Доган министър на държавната администрация стана Димитър Калчев. Пак по предложение на Доган клуб "Възраждане" влезе в Съвета за икономическо развитие в Министерски съвет като официален орган. Спомнете си кои бяха членовете на клуба тогава? Това бяха Илия Павлов -" Мултигруп", Емил Кюлев, Добромир Гущеров, Радосвет Радев - собственикът на Дарик радио и медийният комфорт Тошо Тошев от "Труд", както и Васил Божков. Тогава става сблъсък кой ще кадрува и кой ще управлява и ще направлява дейността на този МС. Първи заради натиска на Доган чрез Илия Павлов изгоря Стоян Ганев.

Той си отиде затова, защото беше силното лоби на Васил Божков. Излиза, че когато плащаш, а не кадруваш, ти просъществуваш. С две думи, който плаща, той поръчва музиката. Смея да твърдя, че чрез Доган в сивата икономика се вмести "Мултигруп". Впоследствие когато президентът Георги Първанов започна да си създава свои обръчи с експертни съвети след 2001 г., когато беше избран, и започнаха тогава тези два центъра да търсят контрол над властта,

първо умряха хората на Ахмед - Илия Павлов и Фатик. И по-късно започнаха да умират хора от съветниците на президента - умря Емил Кюлев, умря Доктора, Тасев

и редица други хора. После тези обръчи завзеха пространството. Ето тук е големият проблем на нашия преход . Всъщност тогава вече в сараите в онзи момент всичкия този контрол чрез всички обръчи, главна водеща роля имаха Илия Павлов и Фатик.

- Днес кой замества Илия Павлов и Фатик?
- Много са. На първо място е наследникът на "Мултигруп" Николай Вълканов, като се опитаха чрез него и чрез държавната власт да преструктурират пространството на "Мултигруп". Захарният сектор взе Гриша Ганчев, . Бедри Шефик му го даде , но той сега го няма в България. Крие се някъде в Истанбул. Следващият е Фуат Гювен - безмитните зони, енергийния сектор, ВЕЦ -овете и две банки. В този кръг беше и Христо Ковачки, а след него и Мирчо Циганина, както и Кирилка Ангелова, която построи сараите на Доган.

Днес те са изолирани, защото срещу последните трима има образувани съдебни дела. В този кръг не бива да пропускаме и Христо Бисеров, който е там макар и в сянка. Тези хора, чрез своите обръчи от фирми ръководят изцяло поведението на Ахмед Доган. Ето защо той не посещава парламента, да не би вие журналистите да го хванете и да започнете да му задавате неудобни въпроси.
Значи всички министри, зам.- министри , председатели на комисии и заместниците им минават за обслужващ персонал на тези обръчи от фирми. След това всички агенции и дирекции и ако някъде възникне напрежение, те обикновено изгарят, така както изгоря например Асен Друмев за програма "Сапард", както изгоряха Ерман Занков - на рибовъдния сектор, Деян Чаушев - зам. - министър на външните работи, Йордан Дардов - зам.- министър на околната среда, министър Мехмед Дикме, Нихат Кабил, Димитър Тадъръков, шефове на агенции на Държавния резерв, които са сега в съда. Това са бушоните, хората в администрацията на различни нива, които обслужват тези обръчи. Цялата тази структура е изградена вече като един голям октопод, който борави с тези средства. Ключът, за да работи системата, е

в Доган и затова той трябва да бъде направляван и пазен

денонощно.

- Уточнете в какъв смисъл го пазят ?
- Не говорим за физическо пазене. Напротив, те треперят над него, защото той трябва да има вечната власт, за да може да обслужва техния бизнес. Доган няма собствен бизнес и затова обръчите от фирми му осигуряват тези благини.

- Има ли и друга причина за вечното отсъствие на Доган от парламента?
- Една от причините е тази, че те са го превърнали в нощна птица. Той през цялото време е по софри и заведения чак до сутринта. Не случайно от НАП /Националната агенция по приходите/ не отговарят на запитванията за приходите на Доган, защото уж са се загубили кореспонденции и т.н. Те много добре знаят ,че той има само един деклариран мезонет в столичния квартал "Бели брези" и го е декларирал за около 1 милион лева. Той друг имот няма. В парламента се подписва, като му се отнемат всички глоби за отсъствия за около 500-600 лева месечно. Тази справка всеки може да я направи от счетоводството на парламента. Направете сметка, че годината има 12 месеца и той годишно при 500 лева получава 6 хиляди лв. доход годишно. За 10 години има 60 хиляди, за 20 - 120 хиляди лева. За тези 20 години нищо да не е ял, нищо да не е пил, трябва да има имущество и собственост за не повече от 120 хиляди лв.

- Какво питие предпочита?
- Пие само уиски и червено вино.

- А храната? Свинско яде ли?
- Той яде всичко, не е капризен, и свинско яде.

Той не се проявява като естет в тази област и не е чревоугодник. Не е ящен много, не пази диета. Много пуши обаче всякакви вносни цигари. По принцип той има комплекси на тази тема. Неговите очила трябва да са "Картие", неговият часовник трябва да е "Картие" и цигарите трябва да са от сродна марка. Същото се отнася за вратовръзката, иглата на нея , за обувките, шала и т.н.

- Къкъв парфюм употребява?
- Какъвто му подарят. Той не е човек, който ще отиде да пазарува нещо.

- Доган умее ли да шофира?
- Не. Той кола няма, да не говорим за шофьорска книжка.

- Дали се е лекувал от алкохолизъм?
- Не , не се е лекувал, но определено има проблем с алкохола. Чрез алкохола той става по-лесно контролируем и уязвим. Ето защо до 14 часа следобед той обикновено спи .

- Спортува ли нещо?
- Кога да спортува? Аз ще му кажа дневния му режим години наред.

Сутрин си ляга в 7 .30, като се прибере от поредното запиване.

След като изсърба една рибена или шкембе чорба в 8 часа той си ляга. Няма значение къде се намира - дали на партийно мероприятие или на форум, където и да е - в Дулово, в Момчилград - където и да е. Ляга си и в 14 часа се събужда. Закусва. След което звъни: "Има ли нещо за мен?" Звъни на когото трябва. Преди време звънеше на мен. "Имате ли нужда еди какво си, защото аз в четири часа пак си лягам." И от 2 до 4 следобед е буден и пита дали е необходим за нещо. В 4 часа пак си ляга, като се нахрани и спи до седем осем часа вечерта.
Тогава става, изкъпва се, обръсва се и колата идва да го вземе и сяда някъде на вечеря . Като стане 11.30 -12 часа - в бар и до сутринта. Това е постоянно.

- Има ли склонност към хазарт?
- О, не, само този порок му липсва. Единственото нещо, което го няма. Той, ако имаше склонност към хазарт, те нямаше да го допуснат да бъде обслужващ.

- А стиснат ли е ?
- Много. Така по времето на управлението на Жан Виденов и по времето на управлението на Костов той

беше оставил две години цялата централа на ДПС без една стотинка.

Той прибираше всичко, ако случайно дойдат някакви постъпления и не даваше на никой нито лев, защото тогава му бяха гладните години, защото тогава спонсорите му ги нямаше, защото няма защо да му дават. Тогава му беше най-голямата криза и не можеше да спазва този дневен режим. Ако случайно някакви финанси дойдат в централата, няма значение от какви пера, той ги прибираше.

- От Турция не идваха ли постъпления?
- Не. Никога през тези 20 години той не е имал комуникация с официалните власти на Турция. Те стоят на дистанция до ден днешен от него. Това не значи, че наоколо няма хора, които да го контролират. Един от тези хора е Касим Дал, другият е Ахмед Юсеин. И понеже ние, които бяхме около Доган по това време, се опитахме да изземем този контрол, влязохме в остър конфликт, но важното е, че всички сме живи и здрави.

- Два пъти ви питах и не получих изчерпателен отговор защо Доган не ходи в парламента. Все имам чувството, че има и друга причина от изброените досега.
- Тези хора от фирмите нямат интерес той да присъства в парламента. Той не трябва да познава никого, той не трябва да общува с медиите, той няма комуникации с никого - изолиран е. Тези хора му казват - ти си мандатоносител, ти си султанът. И той наистина се вживява в тази роля. Примерно отива при него министърът на вътрешните работи и той за да покаже величието си и за да изиграе тази роля като комплекс за този контрол, кара министър Х , дали ще бъде Румен Петков, дали ще бъде Николай Василев, дори и министър-председателят да е, кара да го чакат по три четири часа в предверието за среща. Трябва да ви кажа, че Доган е за съжаление. Той няма нито една нормална човешка комуникация с когото и да е било.

- Така е чакал в предверието и Ахмед Емин?
- Вижте, тази версия, че Емин е чакал, не е вярна. Има трима човека от обкръжението му, които могат да влязат при него даже без да почукат и един от тях беше Ахмед Емин. Аз обясних и в следствието, че аз мога да имам хипотеза при няколко случая. Ако е влязъл при Доган и тогава е умрял, е едно, ако не е влязъл при него и е умрял, е второ и т.н. Но съм убеден 99 на сто, че той е влязъл при Доган и след това се е застрелял. Много общо има тази драма с Ахмед Емин и с това, което се случи между мен и Доган през 2001 г. Тогава аз видях как заедно с Илия Павлов конструират управлението на царя, аз се противопоставих и тогава си хвърлих оставката всъщност и казах, че не искам да дойдат туристи от Мадрид и от Лондон да управляват заедно с мафията за сметка на държавата и гражданите да плащат цялата сметка. След като си хвърлих оставката, Доган побесня и понеже нямаше как да бъда уязвен и да ме накарат да се самозастрелям разиграха цирка за някакви присвоени средства в размер на хиляди долара. За това нещо аз ги осъдих точно за един лев. И сега да се върнем на Емин. Ако е имало такъв сценарий за изпълнение и спрямо него и не са му издържали нервите, да са го подтикнали към това нещо и той обаче нямаше онзи капацитет за самосъхранение и за реакция. Доган като обслужва образите, се превръща в мутреса, но той трябва да има други хора около него, които да унижава - било то жени, било то проститутки, или нещо от този род.

Доган получава оргазъм от кеф да живее в тази роля на султана и Везирът Сергей Станишев да отиде и да го чака

три часа за поредното рандеву. Значи Сергей го е вкарал в този образ, затова го крепи, тъй като той самият няма воля да се противопостави срещу това.

- Откъде идва тази самоувереност у Доган, че е всемогъщ и непобедим?
- Ще ви дам само един пример. Когато американският посланик Джеймс Пардю беше на посещение в Кърджалийския регион, той прокара идеята, че турците трябва да имат алтернатива в България. Е, тогава Доган така се изцепи и каза: "Кой е този американски посланик, че ще ми казва на мен и на България какво ще правим, ние да не сме им 93 -ти щат?" Ето и тук изби комплексът на Доган. Според мен той трябва да бъде изследван от психолози, психиатри и те да си кажат тежката дума. Този комплекс у него е утвърден, той може да не спи по три денонощия, ако реши, но ще постигне целта, която си е поставил. Контролиращите са го направили много издръжлив, напорист... Аз мислех, че тази система вече не работи, защото той им вреди повече, отколкото да им носи дивиденти - мисля, че този път обаче ще бъде похарчен и то в най-скоро време - още през март, т.г.

- Смел човек ли е ?
- Щом говорим, че избива комплекси, значи той е страхлив човек. Единствено, когато навремето внушаваше страх, беше, когато Илия Павлов и Фатик бяха плътно до него и имаха структури. Зная това, защото аз имах шанса да бъда в кухнята на много събития и днес имам достатъчно много приятели.

- Какво досие предпочитате да бъде прочетено публично за него?
- Бих искал да му се прочетат публично две досиета. Едното е от VІ главно, а другото от І главно. Сега чета в досието му от VІ главно за периода, когато е кодошел свои съученици, приятели от студентските и ученическите години. Искам да ви кажа, че Доган е продукт на системата, продукт на службите. Още когато се е разбрало, че той е извънбрачно дете, приет в техникума, той тогава е поставен под наблюдение и като умно, ученолюбиво и отракано дете бива избран. Обикновено службите тогава подбираха или кръгли сираци, или такива деца и ги подготвяха, и ги обучаваха. Бедри Шефик от Техническия университет и Ахмед Доган от философския факултет са двамата, които

ДС подготвяше да играят ролята на лидери.

Единият го пращат в Белене, за да му доизградят биографията, а другият - в Старозагорския затвор, за да се пише репресиран.

- Къде е сега Бедри Шефик?
- Той в момента е в Турция и има съдебно решение за ареста му в България и затова той не идва тук. Значи както космонавтите имат дубльори, така и те са дубльори. И той скоро в интервютата си споделя как са го рекетирали за захарния завод....Всъщност в своята биография Бедри казва: "Аз, като се върнах от Белене, продължих да си преподавам в университета". Е, как така след като си бил в Белене и след това веднага отиваш да преподаваш. Възможно ли беше това?

- Добре де, излиза, че Ахмед Доган е предопределен още по Възродителния процес да играе някаква роля и да обслужва някого?
- Така е. И той обслужва добре. Чрез него държат цялата власт и контролират цялата власт да обслужва определени структури. ДС издирваше такива хора като Доган - извънбрачно родени. За да направиш някого разузнавач, за да го вкараш в такава роля по принцип системата е една в цял свят в службите за сигурност. Взимат хора, които никой не ги познава, анонимни лица. Това са или кръгли сирачета, или извънбрачни деца, или изхвърлени от семейства в домове за сираци. Когато набележат такива деца, които имат потенциал и заложби и интелект, те ги подготвят и ги правят роботчета. И затова Ахмед обслужва добре и затова винаги е около властта. Затова в цели региони като Кърджалийския и Североизточна България всичко е предоставено на него. За да черпи властта и да обслужва чрез тази власт. Той е удобен, защото е най-лесно да бъде изтъргуван с цялата парламентарна група .

- Защо споменахте, че вече с действията си Доган повече вреди, отколкото да носи дивиденти?
- Аз не бих се учудил някой да си позволи да си играе с огъня. Познавам тези хора и затова си позволявам да говоря кой е Доган. Не случайно той размахва пръст и казва в едно интервю, че няма намерение да си играе с огъня. Аз си позволявам да говоря така, защото познавам всичките тези хора около него и затова коментирам евентуалните им бъдещи действия. Когато утре усетят, че някой ще ги жертва обаче, те могат да направят сума ти бели. И като нищо могат да запалят чергата на цели региони - това са хората около Доган с всичките им структури долу по места. Те могат да го направят, защото всички са нагазили в престъпленията, съзнавайки, че ще отговарят много жестоко за всички престъпления, които са извършили. Хората ги знаят там по места, един престъпник е готов да запали всичко, за да си спаси кожата. И аз мисля, че

с тези думи за огъня, изречени няколко дни след смъртта на Ахмед Емин Доган даде знак на хората си.

- Какво казахте на Доган при вашата окончателна раздяла?
- Няма да споменавам как той ми каза да си таковам мамата, която вече е починала и да си гледам работата. Той един път идва на власт - твърде много гладен е стоял по времето на Костов и Жан Виденов, и смята, че трябва да си оправи живота веднъж завинаги. Аз тогава му казах следното: "Ние окончателно се разделяме, защото аз си хвърлих оставката, но искам да знаеш следното: "Най- хубавото нещо в живота е един ден, като остареем и като станем на 70 -80 г., да можем да седнем на пейката на улицата било то в село или в града, и когато минават по-младите да ни кажат" Добър ден!", а не да ни замерят с камъни." Това беше раздялата ни.

Едно интервю на Александрина Роканова



Тагове:   нощ,   Доган,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tagarski
Категория: Технологии
Прочетен: 639802
Постинги: 356
Коментари: 427
Гласове: 11024
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031