Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2008 08:22 - КАК ДЕЙСТВУВАХА КОМУНИСТИТЕ?
Автор: tagarski Категория: Технологии   
Прочетен: 2084 Коментари: 3 Гласове:
0



    03.12.2008 г.
      сряда

            КАК  ДЕЙСТВУВАХА  КОМУНИСТИТЕ?

         На  26 август 1947 г., десет дена след произнасяне на смъртната присъда срещу Никола Петков, е нанесен и убийственият удар срещу цялата партия на този велик българин.
         Във  Великото народно събрание е внесен законопроект за ЗАБРАНЯВАНЕ и  РАЗТУРЯНЕ на Българския земеделски народен съюз - Никола Петков и всичките му поделения и секции.
                "Гр. София, 22 август 1947 г.
                                     ЗАКОНОПРОЕКТ
                                                  за  
                ЗАБРАНЯВАНЕ и  РАЗТУРЯНЕ на БЗНС - НИКОЛА ПЕТКОВ и  ВСИЧКИТЕ му  ПОДЕЛЕНИЯ и СЕКЦИИ
                  Чл. 1. Обявява се за забранен и се разтуря Българският земеделски народен съюз - Н. Петков, земеделският младежки съюз и всичките им поделения и секции.
                     Разтуря  се също така парламентарната група на БЗНС - Н. Петков,  като се анулира депутатският мандат на нейните членове и не се допуща тяхното заместване от следващите кандидати по списъците, по които те са избрани.
                    Чл. 2. Всички имущества на Българския земеделски народен съюз - Н. Петков, Земеделския младежки съюз при същия и поделенията му се предават на държавата.
                     ...........................
                     Чл. 5. Който се опита да възстанови под каквато и да било форма организациите, упоменати по чл. 1, се наказва по чл. 1 от наредбата - закон за защита  на  народната власт."
                      Законопроектът  за забрана и разтуряне /каква думичка само!/  на  БЗНС - НИКОЛА  ПЕТКОВ е  приет в един и същи ден на първо и второ гласуване. 
                      Разгромът е пълен, кампанията за обесването на Никола Петков е подхранена  и с "аргумента" за престъпния характер на цялата му партия, гадничко именувана група.
                    Лично аз от напълно достоверен източник - тогавашният главен прокурор, издал заповед за неговото арестуване - знам, че Тодор Живков, след като беше арестуван, е  смятал, че това е прелюдия към бъдеща законова забрана на Българската комунистическа партия.
                     Той добре помнел историята с Никола Петков и неговата партия, защото бил сред  най-яростните оратори във  Великото народно събрание и  на митингите, на които се настоявало за незабавното обесване на Никола Петков.
                    БКП  оцеля, преименува се,  трансформира политическата си власт в икономическа, хвърли на публиката за изкупление и забавление агентите на Държавна сигурност, а нацията масово потрива ръце, че видите ли го, този арменец Кеворк Кеворкян,  този гигант в журналистиката, също бил агент и доносник,  а  ние сме чистички, нищо общо нямаме нито с Държавна сигурност, нито с комунистическата държава, никога не сме работили за престъпната комунистическа власт...
                     А  за  кого работехте, драги колега професор Мишо Константинов? Нали комунистическата партия и нейната държава беше абсолютен собственик на всичко, а ние бяхме нейни наемни работници!  Как така не сме работили за комунистическата държава, като ние с теб, Мишо, вече прехвърлихме шестдесетгодишна възраст?
                    Отделната човешка личност не е пряка функция на режима, при който се ражда и живее. Но  ти, драги Мишо, не беше ли сред тези 99.99% български граждани, които неизменно и единодушно гласуваха на изборите за комунистите? 
                     Комунистическата партия трябваше да бъде законово забранена, защото тя беше не просто гущер, който си отряза опашката, наречена Държавна сигурност;  тя беше много по-страшна змия  и  нейната  отрова  съвсем  не се намираше в опашката...       



Тагове:   как,


Гласувай:
0



1. roksolana - ...
03.12.2008 10:51
Не съм сигурна за другите бивши съветски републики, но в Русия и Украйна комунистическите партии бяха забранени със закон, ако не се лъжа, през 1991 год. След няколко години бяха възстановени, но това вече изобщо не са онези КП. Специално в Украйна КПУ едва-едва минава 4% -та бариера на парламентарните избори.
Това, което в последните години става в българската политика, буди недоумение дори у бившите съветски граждани. Членове на КП - президент и министър-председател ??????
цитирай
2. tota - - КАК ДЕЙСТВУВАХА КОМУНИСТИТЕ?
03.12.2008 14:49
Това е известно на по-голяма част от българите. Нима хора нарекли себе си демократи можеха да приложат диктаторски подход? Те и без този подход повториха сценария от 1944-45 година и до 1948 г. Моралното убийство на българите нима е малко? Но жалкото във всичко това, което се разиграва е да не се разсъждава върху главните, значими проблеми, които зреят ...Наистина нищо не е измислено по-добро от Римската империя насам:"Разделяй и владей" и "Хляб и зрелища". А, това, че държавата я няма, че народът ни се топи, че децата ни са ...няма да напиша думата или по -меко казани изтървани...Нека да продължаваме с това кой -крив и кой-прав? Ще се събудим от съня с който ни приспиват, но само да не е късно...когато тази земя на която сме родени ще носи друго име!!!! Само единение в името на България ще ни спаси!!!
цитирай
3. ssatik - Защо в минало време?!
25.12.2008 22:30
Те и сега си действуват по същия начин. Но се наложи малко да се усъвършенствуват. Беше крайно необходимо да превърнат политическата власт в икономическа и го направиха във всички сфери. Опитайте се да нарушите някоя от сегашните икономически империи в България. Ако по някакъв начин устоите на заплахи и други атаки, ако по някакъв начин все пак бизнесът ви пробие и започне да се разраства,а не остане на нулевата точка, отново ще последва "разтурване"и никоя институция няма да си мръдне пръста... Ситуацията е повече от трагична.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tagarski
Категория: Технологии
Прочетен: 642142
Постинги: 356
Коментари: 427
Гласове: 11024
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930