Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2009 13:31 - ГОЛЯМ АНАЛИЗАТОР бил ЦВЕТКО-то ЦВЕТКОВ, А? Ха, ха, ха!!!
Автор: tagarski Категория: Технологии   
Прочетен: 2593 Коментари: 0 Гласове:
6



05.10.2009 г.
понеделник

          ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ? АМА ЧЕ ГЛУПАК! 

"- Споменахте ГЕРБ. Кой стои зад тях?

-  Аз споменах за ГЕРБ, което като партийно образуване напомня образуването на СДС. Защото сега от всякакви съществуващи партии, дали членове, съмишленици, симпатизанти не е от голямо значение, почнаха разни тънки струйки да вървят към ГЕРБ. По същия начин от БСП вървяха струйки, когато се образуваше СДС, защото на Десети ноември БКП имаше милион членове. И изжеднъж се появиха разни партии, около които започнаха да се въртят разни перебешчици, кариеристи, авантюристи, хамелеончета от политически вид, всякакви такива трътльовци. Сега по същия начин горе-долу върви въпроса с ГЕРБ. Кой седи за тях? Тука въпроса е много сериозен. Много хубав. За мен зад ГЕРБ са няколко типа хора и групи. Първо това са хората на българския бизнес бекграунд, на българския капитал, който седи зад партиите, но има изключително голямо значение. Тези хора, финансирайки и общувайки с партиите, защитават интересите си. А интересите на този бекграунд, аз така го наричам, е в две посоки: като да се раздаде това, което има да се дораздава и се раздава ежегодно, ако щете само с бюджета и с ония дейности, които той финансира. И онова, което сега им е легнало на душите и си въобразяват, че някой ще им го даде като баница, както на Десети ноември дадоха българската баница на егоисти, а не на българи. Това ще са парите от Европейския съюз за България. Около тия 11 млрд. за първите 5 години в ЕС сега е апетитът на политици, на бекграунда и на всякакви други фактори, които изграждат пирамиди на клиентели. Част от тия хора са свикнали да са зад и с всяка власт. Те бяха с Луканов. След това се присламчиха към Костов. А да не говорим, че доста взеха от управлението на Попов и Беров. Първото коалиционно управление е на Димитър Попов, не на Доган и Царя. После бяха с Царя. Сега се мъчат да бъдат със Станишев една част, а една част се подготвят да бъдат с Бойко Борисов. Защото си мислят, че обстоятелствата, развитието на процесите могат да го изтикат начело на изпълнителната власт, когато се правят нещата около тези 12 млрд. И веднага споменавам нещо, което забравихте, не го изследвате или то самото взе да избледнява, но може да избледнява като обществена структура, но съвсем не избледнява като връзки, които обвързаха тези хора при създаването на тази структура “Глобална България”. А в идеята стои Цветелина, съжителката на Бойко и нейния гуру в банката Божилов, който беше и в “Турист спорт банк”. Едно умно момче, което се прави на седесар, но което си гледа интересите. За Светослав Божилов говоря. Това са една част от хората, които стоят зад ГЕРБ.
 Второ, зад ГЕРБ стоят една част от хората на статуквото, което се създаваше в България през тия години. Това са една част от хората в сянка, които участват в управлението.  Там сплавта е малко по-широка от бизнеса – бивши и действащи политици, нашего брата военни, спецслужби и бизнеса – действащ, по-малко бивш, които искат, ако може да запазят статуквото и себе си в него. Заради което беше доведен и Симеон. Той беше доведен от същата тази сплав,  за да спре конфронтационното развитие на статуквото при Костов. Опита на Костов да вземе всичко под свой контрол. Един прост пример: Илия Павлов. Костов го подгони като диверсант. Искаше да го срути, а Илия Павлов е типичен пример на тази сплав. Костов искаше да обсеби, да ръководи и да подчини статуквото. Е , за това дойде и Симеон. При Симеон се създаде едно неконфротационно статукво. Статукво, при което хем се запазваха позиции на тези, които вече бяха взели част от баницата, хем се раздаваше на новите. Видяхме колко взеха самият Симеон, юпитата и други. Сегашнто управление също не е конфронтационно. То е коалиционно балансиращо. Такива ще бъдат следващите управления на България. Дву, три, даже четири партийни. Много рядко ще се върнем на двупартийни. Двупартийно може да бъде управлението ако БСП вземе достатъчно и ГЕРБ вземе достатъчно и си направят 140 депутата и да управляват заедно.
-  Значи според вас ГЕРБ има политическо бъдеще?
- Ако ГЕРБ продължи да се развива така и ако Бойко Борисов не стигне до Волен Сидеров. Опасностите от един балон, който се надува, е в един момент да даде теч. Волен Сидеров вече даде теч. Той опря тавана. С личното си поведение и с деформациите, които започват да спохождат слабия човек, когато започне да се чувства голям лидер. А той не е силен човек. Той е използвач на ситуации. Това е много страшно. Да си въобразиш, че си голямо нещо. Ако това не се случи с Бойко Борисов, десетина процента, даже петнайсе при избори може да вземе, което прави 40 – 50 депутата. Вдясно имаме трагично положение. Вдясно може да остане само Костов. Говорим условно за дясно. Ляво – дясно в България е мамата си трака. Кой ли не се мъчи вече да прави партия. В България станаха 370 партии. За нашата мила България толкова партии му идват на човека много. От преяждане с партии има голямо политическо повръщане. На хората от партии им дойде до гуша. Това го използва Борисов. Гледайте какво човече е. Той понякоа не се усеща. Скоро в изявленията си като кмет и като “голям политик” говори срещу партиите.  И същевременно образува партия, защото разбра, че във властта без партия не може да влезе. Няма как еднолично да гласува народа за Бойко Борисов, освен ако не се кандидатира за президент. Аз мисля, че той няма да се кандидатира за президент. Освен, ако неговите умове изчислят, че изборите са 2009 година и той може и да избледнее. Сега са ярки краските, но времето може да ги избледни. И други причини има. Бойко Борисов е сложен елемент в развитието от силови структури и мутри до главен секретар на МВР.  Този път е сложен, не е равен, не е еднозначен. Родилните петна на българската мутра избиват и у Бойко. И той е силен интуитивник."



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tagarski
Категория: Технологии
Прочетен: 642063
Постинги: 356
Коментари: 427
Гласове: 11024
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930