Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2009 07:30 - БОЗА и БАКЛАВА след ИЗБОРИТЕ...
Автор: tagarski Категория: Технологии   
Прочетен: 2088 Коментари: 4 Гласове:
0



    06.03.2009г.
    петък
                
         БОЗА и БАКЛАВА за ЮРИ  АСЛАНОВ
        Аз лично с удоволствие ще почерпя този нагъл социалистически тъпанар  с  артикулите, посочени в заглавието...
        Ще   поръчам  да  му опаковат същата порция и за в къщи - да я занесе да почерпи Сергий Станишев...
               А  сега вижте го какво пише
                този  разпасал се "социолог" 
              и член на Висшия съвет на БСП
                не другаде, а в купеният от
                          АХМЕД  ДОГАН
               "вестник" ...  "МОНИТОР"

                                              +

image

 

Драмата, наречена „Две в едно", похаби ценно и както се разбра, скъпоструващо депутатско време. Струваше ли си да се разкарват депутатите за такава глупост няколко пъти до парламента и обратно?

В лично качество ми направи впечатление, че всички аргументи в полза на идеята да слеем европейските с нашенските избори започват с предполагаемата икономия на финансови средства. От парламентарната трибуна прозвучаха дори ефектни примери, които бих перифразирал така: Знаете ли колко деца ще получат по една вафла повече за закуска? А знаете ли, че с тези пари може да се изкопаят цели 12 метра за софийското метро? А знаете ли колко нови кофи за боклук можем да доставим на Бойко Борисов, ако променим конституцията? И така нататък.

Сещам се за още дузина аргументи, все в този смисъл.

Ако не можем да избегнем разговора за пари, нека го приемем спокойно. И без това вече всички разговори са за пари, без значение дали ги превръщаме в закуски, кофи за боклук, ин витро зародиши или в нещо друго.

След като ще си говорим за пари, защо не започнем с главното. Защо две в едно, а не три, пет или десет? Предстоят, значи, някакви избори, в случая - европейски. То се знае, сливаме ги най-напред с парламентарните. След това им прибавяме и президентските, и местните. Няма какво да чакаме едните още две, а другите три години. Отмахваме ги наведнъж.

Сядаме на една кръгла маса и се договаряме, че най-важното за изборите са парите и вместо да гоним вятъра с разправии за бюджетния излишък, търсим общо решение на въпроса, как да спестим пари от изборите. За тази цел следва да се направи опис на всички видове избори и да се промени конституцията така, че наближи ли някакъв избор, веднага да го слеем с останалите.

Някой ще каже - така изборите стават четири в един. Нищо подобно. В софийското село Казичене например, което влиза в състава на Столичната голяма община, на местни избори гласуват с четири бюлетини - за общински съветници, за столичен кмет, за районен кмет и за кметски наместник. Ако слеем всички видове избори, в това село ще гласуват с общо седем бюлетини. При това, ако няма мажоритарен избор за някаква част от депутатите, каквито идеи обикалят около парламента. Тогава бюлетините ще станат осем. Ако прибавим и един референдум, за да не се разкарват хората до урните нахалост, гласуването ще стане с девет бюлетини. Трябва да измислим още нещо, за да закръглим работата.

Избори „десет в едно" е нещо далеч по-привлекателно от „две в едно" и избирателната активност ще се повиши от само себе си. Защо? Ами, много просто: един иска да си го изкара на тройната коалиция, заради което гласува за парламент. Друг е насъбрал на кмета, поради това гласува само за местна власт. Трети иска да се отворят спрените блокове на АЕЦ - участва в референдума. И така нататък.

По такъв начин изборите ще заприличат на богата пролетна салата: искаш репичка, бодваш си с вилицата; хапва ти се само марулка - хрупаш.

Според мен, ако смело приемем да заменим идеята „две в едно" с „десет в едно", ще можем да повишим дори пенсиите поне с 40 стотинки на човек. Което си е почти половин кофичка кисело мляко на месец в повече.

И тази идея обаче бледнее пред концепцията да отменим изборите изобщо. Тогава ще се направят далеч по-сериозни икономии и ако трябва да ги изчисляваме във вафли, кофи за боклук и кисели млека, мащабът на бюджетния излишък няма да се побере във въображението ни.

.


Тагове:   баклава,   боза,


Гласувай:
0



1. rustam - ТОЗИ Е
06.03.2009 10:55
Егати циника.Словоблудец
цитирай
2. krivoshapkova - боза
06.03.2009 14:21
и аз бих ги почерпила,цялата плеада, с боза от 6 стотинки,защото още си въобразяват,че живеят по онова време...само че отдавна липсват романтизмът и ентусиазмът на Ран и компания,че нещо някъде може да се промени...
цитирай
3. kosara2008 - :) така му се пада...
07.03.2009 09:51
боза ибаклава...много е противна тази комбинация!

:) и не се ядосвай, черпиш го и толкова...нека му е...
цитирай
4. boristodorov56 - Насранов е от хора на КДС
07.03.2009 10:26
Шербетчия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tagarski
Категория: Технологии
Прочетен: 642067
Постинги: 356
Коментари: 427
Гласове: 11024
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930