Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2009 16:45 - КОЙ ТРОВИ НАЦИЯТА?
Автор: tagarski Категория: Технологии   
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.02.2009 17:17


 03.02.2009 г. 
   вторник  
                МИНИСТЪР бил  ТОЗИ, дето КАЗВА: 
               И  КУЧЕТО МИ НЕ  ИСКА  ДА  ЯДЕ 
              КРЕНВИРШИТЕ за  4   ЛЕВА 
                   Няколко  предварителни  думи
                    Министърът  Цветанов  бил разтревожен, представете си,  от  факта, че българските граждани купуват и се хранят с кремвирши,  които  струват по-малко
от   4  лева.  Неговото  министерско  куче не искало да яде такива  буламачи, правени от ... рога  и  копита. И  сиренето  под   цена  от  6  лева  не  било  никакво  сирене... А  кои  бяха  тези,  господин  министре,  дето непрекъснато  протестират,  че  не  им  се  дават  субсидии от държавата за производство  на  мляко  и  на  месо?  
                    Кой  произвежда  в  държавата България колбасите  и  сиренето, които  не  ставали за  ядене?  Има  ли  задължения  държавата  и лично  земеделският  министър  относно стандартите за безопасност и качество на храните? Дотам  сте  я  докарали,  негодници  такива,  та  българската нация да яде това,  дето  и  кучето на министъра не ще да го яде  Ами  да  си  яде  задника на дебелия министър тогава, щом не ще кремвирши... 
                   Да  не  купуваме  евтиното,  това  ни  учи  министърът.  А  скъпото  качествено ли  е,  министре?  Ти  като  си  скъпо  платен,  качествен министър ли  си?  И  откъде  пари за скъпо  сирене и за  скъпи  кремвирши,  министре? 
                  Та  кой  всъщност  трови  нацията?
                         
                                                                             
 
image
                              Кренвирш, който е струвал 3.60-4 лева за килограм е тотална фалшификация, казва в интервю за в. “24 часа” министърът на земеделието и храните Валери Цветанов. “Изкупната цена на сланината в зависимост от периода е между 2 и 4 лева за килограм.
                               Как е възможно сланината да се изкупува за 4 лева, а кренвиршът да струва 3.60 лева? Какво съдържа? Повече от ясно е – рога и копита. Много съм разтревожен”, посочва министърът.                              “Трябва да е ясно, че кренвиршът, който е 3.60 – 4 лева, не трябва да се купува. Аз имам куче и се опитах да му дам парче от тези продукти, а то отказва да ги яде”, обяснява Цветанов.
                             “Продукт, който е под 5,80-6 лева за килограм, въобще не е сирене. Или в него има сухо мляко или други заместители. Реалната цена е между 6 и 8 лева. Кашкавалът е още по-скъп”, казва още земеделският министър. /БЛИЦ/

                                                                               +    +   +
Животновъдите правят две ядра на протеста image От Екатерина Стоилова  image

Фотограф: Асен Тонев

image

image

Годината на фермерските протести

Фермери искат 378 млн. лв. към евросубсидиите за 2009 г.

Поради разногласия в исканията си към правителството животновъдите, които насрочиха за утре национални протести в цялата страна, ще организират бунтовете си в две ядра - по границата с Румъния и в Стара Загора. 

МВР нямало да допусне блокада на границата

Няма да допуснем блокиране на граничните пунктове по границата с Румъния, заяви генералният секретар на МВР Павлин Димитров. той припомни, че законът забранява да се препречва движението по републиканските пътища. Очаква се силите на реда в Оряхово да получат подкрепления.

Миналата седмица председателят на Асоциацията на млекопроизводителите в България Андриян Цаконски изпрати предупредителни писма до премиера, председателя на Народното събрание и министъра на земеделието, че ще блокират гарничните пунктове при Видин, Оряхово и Русе в знак на протест срещу дъмпинга от нерегламентирания внос на суровини за млечната индустрия. Цаконски обеща да привлече към каузата си и румънски фермери.

Останалите български животновъди обаче се разграничиха от тази форма на протест и насрочват за утре алтернативни бунтове в центъра на Стара Загора. Бойко Синапов от наскоро създадената Национална асоциация на животновъдите обясни, че основните искания на колегите му са свързани с изработването на актуалния регистър на животните, от който зависи дали ще им бъдат преведени субсидиите за тази година.

"Миналата година отпуснатите 60 милиона лева не отидоха до реалните производите. Парите се дадоха според притежаваната от стопаните млечна квота, но заради кризата много от тях бяха изклали животните и въпреки че нямаха стопанства, получиха финансиране, докато хората с животни не бяха подпомогнати", обясни Синапов. От новата асоциация искат оставката на земеделския министър Валери Цветанов , който въпреки обещанията, че регистърът ще заработи от началото на 2009 г., това не се случи.

Фермерите ще настояват и за промяна в критериите, по които ще се разпределят субсидиите за 2009 г. Тези искания са били приети късно вчера, на извънредно заседание на асоциацията на животновъдите.                                                                        +


Тагове:   нацията,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tagarski
Категория: Технологии
Прочетен: 639865
Постинги: 356
Коментари: 427
Гласове: 11024
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031