Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2008 22:13 - ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ: КАКВА БЕШЕ НАЙ-ПРОСТАТА ИСТИНА?
Автор: tagarski Категория: Технологии   
Прочетен: 2307 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 11.11.2008 09:16


 10.11.2008 г.
   понеделник

               ДЪРЖАВНА  СИГУРНОСТ:
          КАКВА  БЕШЕ  НАЙ-ПРОСТАТА
                             ИСТИНА?

                  Институцията "Държавна  сигурност", действуваща при конституционно  закрепеното и затова  тоталитарно управление на Българската комунистическа партия, е окончателно  дискредитирана  в очите на националното обществено мнение.
             За историческата оценка на тази институция вече няма никакво значение какви отделни личности са работили в нея. Там е имало кадърни, смели  и  честни  мъже  и жени,  имало е и отвратителни гадове, направо изверги.
                 Когато първо изследвах архивните документи, а после  писах своята книга "ФИЛОСОФИЯ на ВЛАСТТА.  Част  втора.  КЪРВАВОТО  ЛОНО  на  БЪЛГАРСКИЯ  ДЪРЖАВЕН КОМУНИЗЪМ - 1944-1948 г.",  аз  просто  не бях  на себе си от гняв, омерзение и страдание.
              Изкушавам се  да приведа тук един автоцитат от  моята книга, за да стане ясно как съм се чувствувал, когато описвах  тотално фалшифицираният  "съдебен" процес  срещу Никола Петков.   
                                           
            "По  дяволите - вметнал съм аз в изследователския текст на книгата -, едвам изписах тая комунистическа смрад на компютъра. Часът е 10 и 20 минути. Станал съм и почнах работа в 4 часа. Сега вече край, почивка!
                     Главата  ми пращи от напрежение, ще взема да получа я инфаркт, я инсулт. Този кретенизиран комунистически звяр в прокурорска тога ще мине и без коментар. Да го запомнят за историята такъв, какъвто си е сам,  единствено по автентичната му "обвинителна" реч.
                       Вдигам телефона. Поетът Николай Кънчев е изпил кафето си. Купувам четири шишета бира от магазина и навлизам на свеж въздух в Южния парк. Ще походим с поета, ще си поговорим. Ще приседнем на сухо, ще глътнем бира.
                       И ще се убеждаваме, че си е било май адски трудно да бъдеш човек в тая джунгла, наричана български държавен комунизъм..."    
                     Та - повтарям - зверствата на Държавна сигурност  и  комунистическата уж съдебна  система даже само от периода 1944-1948 година са предостатъчни, за да бъде тя завинаги отречена и осъдена от историята.
                       Но аз никак не разбирам едно съвсем просто нещо - защо българската нация не успя да схване,  да  разбере и завинаги да запомни като  аксиома  абсолютно  елементарната  истина, че Държавна сигурност беше на 101 %  подчинена и действуваше по указанията на Българската комунистическа партия.
                          Защо днес, когато излизат имената  на офицерите и агентите на Държавна сигурност, когато те се покриват с нравствен позор,   защо днес никой не смята за толкова позорно да си бил първи секретар на градски, окръжен или   просто секретар на Централния комитет на партията?
                         Защо синът на секретаря на ЦК на БКП  Димитър Станишев или внучко-дъщерята на генералния секретар Тодор Живков минават за непричастни към Държавна сигурност, за нравствено неопетнени, а виж ти, командирът на пожарен курсантски батальон Бойко Борисов е участник във "възродителния процес"?
                        Как  Сергей Станишев си позволява да обвинява Бойко Борисов за уж неправилно разбиране на "възродителния процес",  ръководен и провеждан директно от неговият собствен баща, другите секретари на ЦК  и членовете на Политбюро?
                         Що за комунистическа вулгарност, подлост и гнусност е всичко това?
                       След 10 ноември 1989 година Българската комунистическа партия трябваше да бъде със закон "РАЗТУРЕНА" точно така, както комунистите със закон "РАЗТУРИХА" /техен любим термин през 1944-1948 г./  партиите на българската демократична опозиция.
Тогава 10 ноември 1989 година щеше да бъде истинска историческа дата!   


Тагове:   най,   каква,


Гласувай:
0



1. strianakiev - Как мислите г-н Тагарски...
11.11.2008 10:10
Дали огромната ерудиция, която сте приели в себе си били могла да Ви попречи на, ако по стечение на днешните обстоятелства Вие бъдете овластен и усетите безграничността на личната си власт? Да не дава Бог да се случи подобно нещо...усещането е убийствено и много малко хора устояват на въздействието му..Тук ерудицията не помага. Обземате нещо, което помита всичките ти "интелектуални" надстройки и вълната на безнаказаността те поема с неописуема сила. Малко хора успяват да оцелеят. В такива моменти човека губи всякаква човещина и се отдава на опиянението на властта над хората. Дано и този път успеете да се спасите. Успех.
цитирай
2. tagarski - Драги колега...
11.11.2008 13:33
Благодаря за проницателния и човешки коментар!
А за отговора - общо взето, както знаете, всеки свястен човек мисли, че ще си остане същият, ако попадне във високите орбити на властта... Но в действителност същите си остават нищожно количество хора, това е истината...
Така че ако Ви кажа, че няма да се променя, в момента ще бъда съвършено честен към Вас, защото съм убеден за себе си и вътре в себе си... Но дали ще остана така честен и после, при някакви евентуалности, този отговор никой друг не може да го даде, освен животът, случването на нещата..., мога само да се надявам и да си вярвам в момента..., нищо повече.
Но аз реално сякаш съм имунизиран против самото изкачване по върховете на властта; доволен бих бил само да се вслушват сериозно в моите съвети...
Но и това не става така често, както бих искал и както смятам за ползотворно и правилно...
Поздрави!
цитирай
3. evrazol - А само това би било достатъчно за да тръгнем по друг път
12.11.2008 00:09
защо българската нация не успя да схване, да разбере и завинаги да запомни като аксиома абсолютно елементарната истина, че Държавна сигурност беше на 101 % подчинена и действуваше по указанията на Българската комунистическа партия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tagarski
Категория: Технологии
Прочетен: 639777
Постинги: 356
Коментари: 427
Гласове: 11024
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031